Wie ben ik?

Susan Caris

Susan Caris

Psychotherapeut

Na mijn opleiding tot GZ psycholoog heb ik bij diverse klinieken en GGZ instellingen gewerkt. In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk en heb ik de opleiding tot psychotherapeut afgerond. Ik ben opgeleid in de client gerichte psychotherapie en in de gedragstherapie. Beide richtingen combineer ik in mijn werk en graag maak ik daarbij ook gebruik van technieken vanuit de schematherapie.
In de behandelingen die ik geef is het afhankelijk van de hulpvraag en voorkeuren voor bepaalde methoden van de individuele cliënt, de problematiek en richtlijnen vanuit de beroepsgroep met betrekking tot de betreffende problematiek, welke behandelmethode wordt voorgesteld.
Het is niet zo dat voor één bepaalde klacht één soort therapie het beste zou zijn. Een combinatie van methoden blijkt vaak het beste te werken, bijvoorbeeld een combinatie van cognitieve psychotherapie en cliëntgerichte therapie.

 

Ik ben als psychotherapeut en als GZ-psycholoog ingeschreven in het overheidsregister (Register Psychotherapeut, registratienummer 39054511716 en Register GZ-psycholoog, registratienummer 19054511725).

Ik ben lid van;

  • het LVVP (landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten)
  • Vereniging voor Schematherapie
  • VEN, vereniging EMDR Nederland
  • NIP, Nederlands Instituut voor Psychologen